Kerstpakketten uitkiezen: dit is wat je niet moet doen

Als jij op zoek bent naar hulp bij het uitkiezen van je kerstpakketten, dan vind je voldoende informatie over wat je kunt doen om het ideale kerstpakket te vinden. Ga bijvoorbeeld naar een webwinkel voor een groter assortiment en een betere prijs. Denk goed na over het thema en het product om je kerstpakket een boodschap mee te geven en maak altijd duidelijk dat deze afkomstig is van jullie bedrijf. Er zijn ook een aantal dingen die je het beste vermijdt. Lees hier over wat je absoluut niet moet doen als je een kerstpakket gaat uitkiezen.

Kies geen generieke kerstpakketten uit

Wil je een kerstpakket dat motiveert en waardering uitspreekt, dan is een generiek kerstpakket geen goed idee. Een logische reactie als je zoekt naar kerstpakketten waar iedereen wat aan heeft is om te kiezen voor een cadeaubon of een fles wijn. Ook al zal elke medewerker daar wel wat mee kunnen, het laat niet zien dat je je best hebt gedaan en dat je waardering wilt uitspreken. Er zijn webwinkels die uitstekende extra opties aanbieden voor als je er echt niet uitkomt. Zo kun je een eigen keuze concept overwegen. Jij kiest dan de producten en die worden aangeboden op een webpagina die is uitgerust in de huisstijl van je bedrijf.

Vergeet nooit een boodschap aan je kerstpakket mee te geven

De beste motiverende kerstpakketten zijn uniek en hebben een duidelijke boodschap voor het personeel. Doe je dit niet, dan zijn de kerstpakketten niet speciaal en veel te willekeurig. De beste pakketten hebben een afzender en laten zien wat er gewaardeerd wordt aan de inzet van iedereen het afgelopen jaar. Je kunt op verschillende manieren boodschappen meegeven aan je pakketten.

  • Met een bepaald thema laat je zien waarover je waardering wilt uitspreken met dit kerstpakket. Hebben jullie bijvoorbeeld een contract met een grote Britse klant binnen weten te slepen, dan is de boodschap bij een pakket met een Brits thema voor iedereen duidelijk.
  • Het is ook belangrijk dat je pakket uniek is en vertrouwd aanvoelt. Dat bereik je door te kiezen voor een pakket in de kleur van je huisstijl en met het logo van je bedrijf op de verpakking gedrukt. Niemand anders dan de medewerkers van jouw bedrijf krijgen dit pakket, dus dat is speciaal.
  • Neem een product dat verwijst naar het werk dat jullie doen de hele dag. Installeren jullie zonnepanelen, bijvoorbeeld, dan is een pakket met een powerbank die je via een zonnepaneeltje oplaadt een uitstekende keuze.

Neem nooit aan dat waarde en omvang de motivator is

Hoe groter het pakket, hoe blijer de medewerkers, wordt wel eens gedacht, maar dit is niet waar. Medewerkers ontvangen veel liever kerstpakketten waardoor ze zich gewaardeerd en speciaal voelen en dat kan alleen als jij een uniek pakket vindt met een duidelijke boodschap. Daarmee creëer je een gevoel van saamhorigheid en trots om voor jullie te werken. En dat is precies wat bijvoorbeeld Rituals geschenksets voor elkaar moeten krijgen.