Waarom kerstpakketten met eten en drinken steeds minder populair zijn

Kerstpakketten

Ben jij ondernemer en heb je personeel in dienst? Of ben jij de persoon op kantoor die alles regelt, en dus ook de kerstpakketten moet uitzoeken elk jaar? Een cadeau geven is heel leuk maar een kerstpakket geven kan stressvol zijn. Dat is omdat je vaak hetzelfde pakket moet kiezen voor een grote groep mensen, en elk mens is nu eenmaal anders. 

Kerstpakketten

Geen voedsel

Kerstpakketten met eten of drinken erin zijn in ieder geval al tijden af te raden. Dat heeft een aantal redenen:

  • steeds meer mensen drinken geen alcohol
  • veel mensen volgen een speciaal dieet: vegan, vegetariër, zonder suiker en meer
  • mensen met een glutenallergie of notenallergie lopen risico met zulke pakketten
  • je kunt moeilijk een ander zijn smaak bepalen

Allergie 

Een allergie is hartstikke vervelend om verschillende redenen maar een ervan is dat je altijd moet checken wat je cadeau krijgt. Je moet dan zelf controleren of het bestanddeel wat jij niet mag eten of drinken erin zit. Echt leuk is dat niet. Dat is dan ook een goede reden om mensen niet daarmee op te zadelen door een kerstpakket te kiezen zonder voedsel. 

Kerstpakketten

Levensstijl

Er wordt veel te veel gegeten en gedronken in onze moderne maatschappij. Veel mensen zijn te dik of hebben andere klachten dankzij teveel alcohol of eten. Daarom zijn er steeds meer mensen die helemaal de andere kant op slaan: ze drinken totaal geen alcohol, eten geen suiker of zijn vegan. Ook dan is het niet echt leuk om een pakket vol eten te ontvangen omdat je soms meer dan de helft niet mag eten.