Jethelm, integraalhelm of systeemhelm kopen?

Goedkoop kettingslot of scooterhelm kopen

 

Bij een scooterhelm kopen online moet je keuzes maken, het aanbod is immers erg groot. Als eerste moet je uiteraard de juiste maat kiezen, kijk hiervoor op de matentabel van scooteronderdelenshop.com. Verder moet je kiezen voor een type, dan kun je snel de opties terugbrengen tot pakweg een derde van het aanbod. Welke scooterhelm past het beste bij jouw rijgedrag? We leggen de jethelm, integraalhelm en systeemhelm naast elkaar om de verschillen duidelijk te maken.

 

In de webshop van scooteronderdelenshop.com kun je alle types scooterhelmen kopen, bekijk direct het complete aanbod en neem voor vragen gerust even contact met ons op.

 

Wil je een jethelm kopen?

Een jethelm wordt ook wel pilotenhelm genoemd, het is dat klassieke model met open kin. Daarmee is de bescherming wat minder, het voelt ook kouder aan in de winter. In de zomermaanden heb je wel meer zicht op de weg en kun je ook meer horen. Je kunt vaak optioneel een vizier bestellen zodat er geen vliegen en andere insecten in je ogen vliegen. Als je meer van stijlvol cruisen op een Vespa houdt dan racen in het bos, kan een jethelm voor jou de beste keuze zijn, ook voor eigenaars van een snorfiets is dit een fijne helm voor wat extra zekerheid.

 

Wil je een integraalhelm bestellen?

Deze helm wordt uit één geheel gemaakt waarmee de bescherming optimaal is. Wanneer je lange afstanden aflegt, of je rijdt op gevaarlijke wegen onder minder veilige omstandigheden, is een integraalhelm zeker aan te raden. Opzetten en afzetten gaat wat lastiger, dus het is niet de meest ideale helm voor korte afstanden. Als je vaak in warme periodes rijdt, is het aan te raden een wat luxere helm te kopen met uitneembare binnenvoering en ventilatiekanalen die de temperatuur reguleren.

 

Wil je een systeemhelm aanschaffen?

Deze helm lijkt best veel op de integraalhelm, maar hier kan het kingedeelte openklappen. Dat maakt opzetten en afzetten eenvoudiger, daarnaast kun je bij korte stops ook gewoon het kingedeelte openklappen zonder de gehele helm af te zetten. Omdat het niet uit één deel is gemaakt zal een integraalhelm wat meer veiligheid bieden, toch is de systeemhelm een zeer geschikte allrounder voor scooter rijders.

 

Welke scooterhelm online kopen?

Wanneer je weet welk soort helm bij jou past wordt het maken van de keuze direct een stuk eenvoudiger. Let daarnaast goed op de maat, een scooterhelm mag niet te los zitten zodat deze kan verschuiven of zelfs afvallen, en niet de krap omdat jouw bloedsomloop dan afgekneld wordt, en jouw vermogen om te horen wordt ook minder. Kijk op scooteronderdelenshop.com voor het complete assortiment.