Soorten E-bikes

Wanneer je een E-Bike wilt aanschaffen, weet je misschien niet direct welke soort je wilt. Dat is niet zo gek, aangezien er verschillende soorten E-Bikes bestaan. Zo bestaat er bijvoorbeeld een E-Bike met voorwielmotor, maar ook met midden-motor. Het is vooral belangrijk om een E-Bike te kiezen die bij jou als persoon past. Je kunt dus gerust de tijd nemen om op onderzoek uit te gaan om te kijken welke soort E-Bike jouw voorkeur heeft. Bij een E-Bike is er in ieder geval een belangrijk verschil waar je uit kunt kiezen: namelijk de soort motor. 

Voorwielmotor

Bij een E-Bike met voorwielmotor ligt de motor juist in het voorwiel. Deze voorwielmotor trekt de fiets als het ware vooruit. Het voordeel van een E-Bike met voorwielmotor is dat deze vaak goedkoper is dan andere types. Ook zijn er mensen die vinden dat deze E-Bike er mooier uit ziet vergeleken met andere E-Bikes. Ook qua geluid heeft een voorwielmotor voordelen. Zo maakt hij bij sommige E-Bikes minder geluid vergeleken met een middenmotor. Verder heeft een voorwielmotor minder onderhoud nodig vergeleken met andere E-Bikes. Naast de velen voordelen zijn er ook een aantal nadelen van een voorwielmotor. De motor aan de voorkant zorgt ervoor dat je een trekkend gevoel kan ervaren. Ook het sturen kun je als zwaarder ervaren en het kan lastiger zijn om de fiets op te tillen aan de voorkant. Ondanks deze nadelen zijn er ook veel voordelen en daarom is het belangrijk om een persoonlijke keuze te maken. Kies dan ook voor een E-Bike die bij jou past. Je zou namelijk ook kunnen kiezen voor een E-Bike met een middenmotor. Bij de fiets reviews van Amslod kun je meer informatie vinden over de ervaringen van klanten.

Middenmotor

Bij een E-Bike met middenmotor is er sprake van een natuurlijke en comfortabele elektrische ondersteuning, aan de hand van een trapkrachtsensor- en rotatiesensor. De motor ligt in het midden van de E-Bike, wat er voor zorgt dat je tijdens het fietsen veel stabiliteit ervaart. Verder heeft deze E-Bike als voordeel dat de pedalen het wiel aandrijven en niet de motor. Door de goede trapondersteuning voelt het erg comfortabel aan en dit zorgt voor een optimale ervaring tijdens het fietsen. Doordat je zelf jouw trapbewegingen bepaald kan het fietsen op een E-Bike met middenmotor een stuk natuurlijker aanvoelen vergeleken met het fietsen op een E-Bike met voorwielmotor. Net als bij de E-Bike met voorwielmotor, zijn er ook een aantal nadelen aan de E-Bike met middenmotor. Het heeft namelijk een hogere aanschafprijs en is ook iets meer luidruchtig. Het is dus goed om hier rekening mee te houden bij het aanschaffen van een E-Bike. Maar zoals je hebt gelezen brengt ook deze soort E-Bike veel voordelen met zich mee en heeft het in het algemeen meer voordelen dan nadelen. Om te zien wat andere gebruikers van deze fietsen vinden, kun je de Amslod klanten ervaringen online lezen.